• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

У Чернігові суд засудив до 10 років вʼязниці російського військового, який із танка обстріляв житловий будинок

Деснянський районний суд міста Чернігів засудив до 10 років увʼязнення російського військового Михайла Куликова, який із танка обстріляв квартиру в багатоповерхівці на околиці міста.

Про це повідомляє видання «Ґрати».

— Хочу ще раз попросити вибачення у всіх, кого це торкнулося. Морально та фізично. За мною зроблене я каюсь — із самого початку й досі, вже майже півроку. Щиро перепрошую. Вибачте. Я просто хочу повернутись додому, до родини. Дякую вам за все, — сказав він у своєму останньому слові.

Російський військовий 26 лютого разом із командиром танкового батальйону Леонідом Щьоткіним їхали Кільцевою в напрямку Олександрівки. У цей момент він отримав наказ повернути башту танку в бік багатоповерхівки та вистрілити в неї. Окупант наказ виконав та влучив у квартиру на 10-му поверсі — майже повністю її зруйновав. Людей у цей момент всередині не було.

Того ж дня, 26 лютого, танк Куликова та Щьоткіна знищили, а їх обох взяли в полон. 24 травня обом танкістам вручили підозру в порушенні правил війни.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни в Україні Росія втратила близько 42 200 своїх солдатів — із них 300 окупантів ЗСУ ліквідували за останню добу.

Читайте також: