• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.5° Ясне небо

Росіяни можуть відновити наступ на Миколаїв і спробувати його оточити, але їм це не вдасться, — генерал Марченко

Фото: Adrien Vautier / Le Monde

Генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що росіяни можуть відновити наступи на миколаївському та криворізькому напрямках, щоб знову спробувати взяти місто в кільце.

Про це він розповів в інтерв'ю «РБК-Україна».

Дмитро Марченко прокоментував інформацію The Times про стягування сил РФ на південь. За інформацією видання наразі в регіоні перебувають 25 тисяч російських військових. 

У аналітиків є кілька версій щодо планів РФ. Наприклад, перша версія — вони стягують війська, щоби рушити в напрямку Кривого Рогу і далі для оточення Запоріжжя. Друга версія — що вони хочуть рухатися в сторону Кривого Рогу і далі звернути на Миколаївщину і, можливо, рухатися на Вознесенськ. Третя версія — що вони з району Херсона хочуть йти на Миколаївщину і на Миколаїв.

— Це все лише припущення, що вони можуть робити. Як я бачу, вони будуть пробувати наступати в двох напрямках — це миколаївський напрямок і криворізький. Якщо в них вдасться хоча би на одному з напрямків прорватися, то вони будуть перекидати туди решта сил і робити його пріоритетним, — відзначив Дмитро Марченко.

На його думку, росіяни можуть спробувати захопити Кривий Ріг, щоби створити собі плацдарм для наступу на Вознесенськ та Южноукраїнськ, а далі — оточити Миколаїв. Однак генерал впевнений, що такі спроби будуть провальними для РФ.

— Вони хочуть захопити Кривий Ріг, щоби створити собі плацдарм для наступу на Вознесенськ та Южноукраїнськ. Тоді вони зможуть спробувати взяти Миколаїв у кільце. Вони вже намагалися взяти Миколаїв, їм це не вдалося, тому вони зараз хочуть обійти його, взяти в кільце і потім це кільце зменшувати. В принципі так, як вони це робили з Маріуполем. Але я думаю, що всі ці їхні плани почнуть руйнуватися, як тільки-но вони почнуть якісь наступальні дії, — сказав він.

Нагадаємо, генерал-майор Дмитро Марченко розповів, що американські системи HIMARS дозволили ЗСУ вийти на новий рівень в боях за Херсонщину та Миколаївщину.

Читайте також: