• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 20.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.8° Ясне небо

Марченко вважає, що окупанти зробили поромну переправу, щоби відводити очі від ремонту Антонівського мосту

Генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що у Херсоні окупанти зробили поромну переправу для того, щоби відводити очі від ремонту Антонівського мосту.

Про це він розповів у інтерв’ю РБК-Україна.

За словами Дмитра Марченка, що наразі переправа паромом займає дуже багато часу.

— Його теж було пошкоджено (Антонівський залізничний міст, - прим.). Антонівський автомобільний вони пробували відновити, проводили там ремонтні роботи. Але позавчора був знову нанесений удар, тому нічого в них не вийшло. Вони зробили поромну переправу для того, щоби відводити очі від ремонту Антонівського моста і потрохи ганяли цю мобільну поромну переправу. Вони зазвичай ставлять туди і військову техніку, і цивільне населення, щоби ми не наносили ураження. Але, щоби ви розуміли, переправа одної машини займає орієнтовно три години,   розповів він.

Нагадаємо, що рано вранці 20 липня Збройні сили України завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсонській області. Також ЗСУ знищили позицію російської ППО біля Антонівського мосту в Херсоні, а також укріплення, де знаходились військові, що його охороняли.

Після цього колаборант Кирило Стрємоусов, призначений росіянами заступником голови окупаційної адміністрації на Херсонщині, підтвердив ураження Антонівського мосту Збройними силами України.

В британській розвідці зазначили, що  міст залишається придатним для використання, але це ключова вразливість для російських сил.

В свою чергу голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що удари українських сил по мосту в Антонівці ускладнили логістику для окупантів. Наразі ЗСУ контролюють шляхи відходу військ РФ на Херсонщині.

Також повідомлялося, що у російських окупантів виникли проблеми з ремонтом Антонівського мосту в тимчасово захопленому Херсоні.

Росія розмістила спеціальне обладнання біля пошкоджених ключових мостів під Херсоном, намагаючись відвернути подальші удари ЗСУ по своїх переправах.

У російських окупантів в Херсонській області почалася паніка через недавні удари українських військових по Антонівському і Каховському мостах. Через ці події почався масовий вивіз сімей військових Росії, що жили в Херсоні.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Антонівський міст у Херсоні буде відновлено, проте вже українською владою після звільнення півдня.

Супутник Planet Labs зафіксував перекидання техніки російськими окупантами через річку Дніпро біля Херсону. Росіяни для цього використовують окрему поромну переправу.

Читайте також: