• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 13.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.6° Ясне небо

Президента Зеленського попросили скасувати плату за комуналку для жителів Миколаївщини

Миколаївці звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням скасувати плату за комунальні послуги в областях, де йдуть постійні обстріли та бойові дії, зокрема у Миколаєві та області.

Відповідна петиція була розміщена 4 серпня, і наразі вона набрала 1 тисячу 933 підписи із необхідних 25 тисяч.

Автором петиція стала Тетяна Чернелівська. Жінка вважає, що жителів Миколаївщини на час бойових дій необходно звільнити від вилат комунальних послуг.

— В місті Миколаїв склалася складна ситуація з питною водою. В кранах тільки технічна. Питну воду мешканці які залишились в місті зокрема люди похилого віку змушені купувати або стояти в чергах за безкоштовною водою під обстрілами по 2-3 години. Зараз більшість людей залишилися без доходу, без роботи, люди намагаються вижити. Люди не мають змоги оплачувати комунальні платежі. Закликаємо уряд правильно оцінити ситуацію та поставитися з особливою важливістю до цього питання. Цей захід допоможе величезній кількості людей просто вижити! Вимагаємо вжити цього заходу в умовах важкої ситуації в Миколаєві та Миколаївській області,  йдеться в тексті петиції.

Раніше мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомляв, що всі комунальні служби в Миколаєві працюють у довоєнному режимі. Наразі кількість працівників залишається незмінною.

Читайте також: