• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

В Миколаєві не планують проводити примусову евакуацію через проблеми з теплом, але сезон буде надскладним, — Сєнкевич

Опалювальний сезон в Миколаєві має пройти за планом, хоч і буде найскладнішим за всі роки.

Про це в інтерв’ю ТРК «НІС-ТВ» розповів міський голова Олександр Сєнкевич.

Зокрема, він прокоментував заяву ексзаступника міністра реінтеграції щодо необхідності евакуації жителів частини Миколаївщини через проблеми з опаленням.

Олександр Сєнкевич зазначив, що сезон розпочнеться планово, хоч підготовка до нього надскладна.

— Звичайно, що на сьогоднішній день ми збираємося запустити опалювальний сезон в Миколаєві за планом. Не дивлячись на війну, не дивлячись на зруйновану котельню, не дивлячись на поламані мережі, наші підприємства — «Миколаївоблтеплоенерго» і «Миколаївська ТЕЦ» — готуються. Треба їм сказати, що вони молодці. Я їх поважаю та радію, що вони знаходять можливості, готують мережі, котли, знаходять всі свої внутрішньобудинкові мережі, — відзначив він.

Олександр Сєнкевич

За словами міського голови, одне з проблемних питань — вода, якою будуть наповнювати мережі. Наразі її готують, адже вона має бути якісна, щоби не руйнувалися комунікації.

— Важливо, щоби всі люди розуміли, що це буде найскладніший за всі роки опалювальний сезон. Звичайно, проблеми з постачанням газу. У нас зберігається газу менше, ніж нам потрібно, його накопичують. Також можливі обстріли. Сьогодні є тепло, а завтра мережі обстріляли. Потрібно спустити воду, заварити, підготувати і заново пустити воду. За цей час можна замерзнути, — сказав Олександр Сєнкевич.

Також можуть бути проблеми з газопостачанням і в приватних будинках, тому міський голова радить запастися електроприладами, вугіллям і дровами.

— І звичайно не ходити в одних трусах по хаті і казати, що 18 градусів — це не нормативно, мені холодно. Запастися теплими речами і розуміти, що сьогодні не просто якийсь черговий 2022 рік, сьогодні йде війна, війна на виживання нашої держави, — додав він.

Раніше міський голова повідомляв, що в Миколаєві планують «зашивати» квартири без вікон, власники яких евакуювалися.

Також  міська влада Миколаєва розглядала розглядає варіант вибіркового опалення будинківу зимовий період. Це насамперед торкнеться будинків, де не встигли вчасно замінити розбиті вікна. Крім того, частину будинків неможливо буде опалювати через технічні проблеми. 

Нагадаємо, що вранці  26 липня російська ракета влучила в одну з котелень Миколаєва. Директор комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов повідомляв, що її полагодять до старту опалювального сезону.

Читайте також: