• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19° Переважно ясно

Опалювальний сезон: в уряді розповіли, де очікують найскладнішу ситуацію

З настанням опалювального сезону найскладніша ситуація очікується на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі інформаційного телемарафону, пише УНІАН.

За її словами, під час опалювального сезону на всіх тимчасово окупованих територіях країни очікується складна ситуація, але надважкою вона буде на Запоріжжі.

— Важкою буде ситуація на Запоріжжі. Енергодар, Мелітополь, Бердянськ – всі ці міста, на жаль, поки що находяться під тимчасовою окупацією. Окупант імітує підготовку до опалювального сезону. Ми розуміємо, що газогони, ймовірно, не можливо буде відремонтувати. Є міста, які фактично будуть без опалення, Мелітополь у тому числі. Саме тому ми кажемо - евакуюватись і не вірити ворожій пропаганді про те, що все буде гаразд. Бо, як ми розуміємо і про це ще раз говоримо, ворог хоче утримувати наших людей там, використовуючи їх, як живий щит, - підкреслила Ірина Верещук.

Нагадаємо, газові контракти у Європі знову перевищили позначку у 2500 доларів за тисячу кубометрів через спричинену Росією газову кризу – це в 11 разів вище, ніж газ зазвичай коштує в цю пору року.

Читайте також: