• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 19.6°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.6° Слабкий дощ

У списку Forbes формату «30 до 30» два миколаївці: оборонець Маріуполя «Волина» і спортсмен-чемпіон Середа

Редакція журналу Forbes склала список 30 перспективних українців, яким ще немає або тільки виповнилося 30 років. Серед них є двоє миколаївців — командир батальйону 36-ї бригади морпіхів Сергій «Волина» Волинський та двократний чемпіон Європи зі стрибків у воду Олексій Середа.

Рейтинг опублікований на сайті видання.

В 2022 році до рейтингу перш за все обирали людей, які будуть відбудовувати Україну після закінчення війни.

— Суть проєкту «30 до 30» – знайти та показати суспільству молодих людей, котрі впливатимуть на майбутнє своїх галузей. У цьогорічній тридцятці ті, хто захищає нас сьогодні й здобуватиме перемогу завтра, ті, хто будуватиме нову Україну після перемоги. Саме вони – вірогідні творці нової української економіки, освіти та архітектури, вони розширюватимуть межі вітчизняного культурного простору, — заявила редакція про принципу формування списку.

Майор Сергій Волинський відігравав одну з ключових ролей при обороні «Азовсталі» і тимчасово виконував обов’язки командира 36-ї окремої бригади морської піхоти. Зараз 30-річний чоловік в полоні у росіян.

— Волина фактично став голосом захисників «Азовсталі», звертаючись до світових лідерів із закликом про порятунок цивільних та поранених, — наголосили у журналі.

З миколаївських спортсменів-юніорів Forbes зацікав 16-річний Олексій Середа, який встиг стати наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду, а 21 серпня взяв планку двократного чемпіонства континенту.

— Мрія Олексія – виграти Олімпіаду та популяризувати свій спорт. Чемпіони зі стрибків у воду можуть прославляти націю так само, як брати Клички, певен Середа,  зазначили автори рейтингу.

Нагадаємо, росіяни змусили Сергія Волинського, який знаходиться в російському полоні, коментувати розправу в Оленівці.

Читайте також: