• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

Зеленський нагородив жителя Снігурівки, який допоміг ЗСУ звільнити місто від окупантів

Віктор Тодоров та Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський нагородив жителя Снігурівки Віктора Тодорова орденом «За заслуги» третього ступеня. Відповідний указ №795/2022 опубліковано на сайті голови держави.

Повідомляється, що у День Гідності та Свободи і День Десантно-штурмових військ України Президент Володимир Зеленський вручив високі нагороди військовослужбовцям і цивільним громадянам.

— Сьогодні в нас два свята, поєднані сміливістю й волелюбністю українців. І сьогодні я маю честь відзначити державними нагородами тих, чия відвага береже свободу України й чия допомога захисту України гідна згадки в підручниках історії нашої держави, – зазначив Володимир Зеленський під час зустрічі в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці.

Президент зауважив, що в цій залі вже традиційно відзначають тих, хто зробив вагомий внесок у захист України та українців і чия хоробрість стала частиною нашої героїчної історії.

Володимир Зеленський особисто вручив нагороду жителю Снігурівки Віктору Тодорову.

Снігурівська газета СНІГ повідомляє, що Віктор Тодоров протягом 8 місяців окупації Снігурівщини співпрацював з усіма службами, які допомогали наблизити деокупацію міста. Ризикуючи життям він регулярно повідомляв про місцезнаходження окупантів та скупчення військової техніки ворога. За свою роботу був удостоєний державної відзнаки.

Читайте також: