• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.2° Похмуро

Очаківські спецпризначенці показали кадри висадки на Зміїний та розповіли, як евакуювали 500 людей під носом у окупантів

Бійці очаківського 73 окремого морського центру СпП ім. кошового отамана Антіна Головатого розповіли про унікальні спецоперації, які провели впродовж повномасштабної війни з Росією.

Відео опублікували в YouTube-каналі Сил спецоперацій України.

Зокрема, «морські котики» показали кадри висадки на острів Зміїний та встановлення там українського прапору. При цьому, як тільки вони висадились на Зміїний, по острову був прильот.

Також спецпризначенці розповіли, з якими труднощами доводиться стикатися, окрім постійного ризику життям.

— Були випадки, коли ми поверталися повністю всі у льоді, човни були, як кришталеві, — говорять хлопці.

Підрозділи морського центру виконують різні завдання — висаджують розвідників, евакуюють людей, патрулюють території, розміновують акваторії та знищують російських окупантів.

— Неодноразово ми використовували наші човни для виводу розвідувальних груп в райони виконання завдань, для евакуації військовослужбовців, цивільного населення, патрулювання наших районів, — відзначає військовий.

Спецпризначенці також розповіли про те, як по воді евакуйовували цивільних з-під носа у ворога, і не дали мирним громадянам опинитися в окупації. Зокрема, одного разу цивільні мешканці зібралися в одній з локацій для евакуації.  Ворог мав інформацію про це та все ж таки бійцям вдалося евакуювати людей.

Тоді було врятовано близько 500 мирних мешканців, серед яких було багато людей похилого віку та маленьких дітей.

— Був лише один випадок, який змусив похвилюватися. Коли ми забирали цивільне населення, і серед них було дуже багато немовлят, маленьких дітей. І коли ми завантажували їх на човни, віддавали матусям, це було дуже зворушило, — пригадує спецпризначенець.

Нагадаємо, боєць ССО розповів, як його підрозділ заходив у деокуповані Снігурівку та Херсон.

Читайте також: