• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.5° Ясне небо

Росія планує перекинути в Україну найновіші танки «Армата», — британська розвідка

Росія, найімовірніше, розглядає можливість розміщення невеликої кількості своїх нових основних бойових танків Т-14 «Армата» в Україні у пропагандистських цілях.

Про це повдіомляє Міністерство оборони Великої Британії.

— Наприкінці грудня 2022 року зображення показали Т-14 на полігоні на півдні Росії: це місце пов’язували з діяльністю перед розгортанням для операції в Україні. Це сталося після того, як проурядові російські ЗМІ стверджували, що Т-14 готуються до розгортання, — йдеться у повідомленні.

У міністерстві зауважують, що поки що неясно, чи Росія вже перемістила цей тип танків в Україну. При цьому використання «Армат» проти Сил оборони передбачає ризики для РФ.

—Будь-яке розгортання Т-14, ймовірно, буде ризикованим рішенням для Росії. Одинадцять років розробки програми супроводжувалися затримками, скороченням запланованого розміру парку та повідомленнями про проблеми з виробництвом, — зазначається в дописі.

Додатковим викликом для Росії є налагодження логістичного ланцюга для Т-14, оскільки він більший і важчий за інші російські танки.

—Якщо Росія розгорне Т-14, то, швидше за все, в пропагандистських цілях. Виробництво, ймовірно, йде лише в десятках, тоді як командири навряд чи довірять машині в бою, — підсумували в Міноборони королівства.

 

Читайте також: