• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Тилігульський ландшафтний парк перекрили для проїзду автомобілів, щоб зберегти природу: відвідувачі зможуть ходити безперешкодно

В’їзд транспорту на територію Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» обмежили за погодженням профільної комісії Миколаївської обласної ради.

Про це повідомила  депутатка обласної ради Алла Ряжских у Facebook.

За її словами, питання встановлення огорожі розглядалося на комісії з питань екології ще у червні 2021 року. Було вирішено рекомендувати обмежити проїзд автотранспорту, щоб уберегти природу парку від знищення та засмічення.

— По-перше, хто там був, то бачив, скільки автобусів і автівок (про сміття теж писати, або і так зрозуміло?), приїжджають на територію парку до устричної ферми,  вбивають територію парку,  флору і фауну, — впевнена Алла Ряжских.

На думку депутатки облради, відвідувачі мають платити за проїзд до парку.

— Нікого не засмучує, що, наприклад, в Закарпатті все це давно відпрацьовано і приносить користь в бюджет? Еко стежки, за прохід по яким сплачується збір  в місцевий бюджет- через касовий апарат та під наглядом відеокамер - це поганий задум? Що поганого в захисті довкілля від автівок? Що поганого в тому, щоб парк Тилігульский заробляв офіційно на охорону та прибирання сміття? При наявному стані поповнення обласного бюджету, я впевнена, що ми зіткнемося з величезними проблемами охорони та збереження наших парків, — зазначила вона.

У коментарях до посту директор ландшафтного парку «Тилыгульський» Олександр Дьяченко зауважив, що для облаштування огорожі жодних дозволів парку не потрібно було, адже будівництво тимчасове без влаштування фундаментів. Також він наголосив, що прохід на територію парку не обмежували.

— Наголошуємо, що вільний доступ на територію парку та до води не обмежується. Зроблено тимчасову загорожу лише для обмеження проїзду автотранспорту на територію РЛП «Тилігульський», з метою упередження нанесення автомобілями значної шкоди природним заповідним територіям, — проінформував Олександр Дьяченко.

Нагадаємо, що в Миколаївській області жителі Коблівської громади обурилися будівництвом паркану на  території регіонального ландшафтного парку «Тилігульський».  Місцева влада перевіряє законність загорожі.

Читайте також: