• четвер

    19 вересня, 2024

  • 17.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.5° Переважно ясно

Укрзалізниця отримала 15 вагонів облаштованих для перевезення пасажирів з інвалідністю

«Укрзалізниця» отримала 15 нових пасажирських вагонів. Вони призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному.

Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

В кожному з переданих 15 вагонів передбачено інклюзивну вбиральню та одне безбар'єрне купе, де є спеціальні спальні дивани зі зміною кута нахилу і фіксацією тіла, місце для інвалідного візка та ремені для його закріплення, пульт з регулюванням освітлення, кнопкою виклику провідника, пристроєм гучномовного зв’язку з провідником.

Крім цього, в усіх інклюзивних вагонах встановлені рельєфні таблички зі шрифтом Брайля, нанесено контрастне маркування для людей з вадами зору, а вхідна група обладнана подовженими поручнями та складними пандусами.

— Нові вагони для пасажирів з інвалідністю регулярно курсуватимуть у складах поїздів зі столиці на Кишинів, Хелм, Перемишль, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, а також в складі поїздів за маршрутами Одеса — Львів, Дніпро — Трускавець, Харків — Трускавець, Харків — Одеса, Харків — Івано-Франківськ, Харків — Хелм та Запоріжжя — Перемишль, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Ці вагони — останні зі 100 нових пасажирських вагонів, які замовили у 2021 році за кошти державного бюджету. 

Побудовані «Крюківським вагонобудівним заводом» пасажирські вагони ще до війни стали основою для Поїзда Єднання, курсували країною в якості евакуаційних від самого початку повномасштабної війни.

Після початку вторгнення виробництво не зупинили, а отримані у 2022 році вагони використовували у тому числі для історичних перевезень дипломатичних делегацій країн-союзників.

Нагадаємо, нещодавно «Укрзалізниця» підписала прямий договір на постачання газу з компанією «Укрнафта», відповідно до якого компанія готова постачати газ за ціною, яка на 23% менша від поточної.

Читайте також: