• субота

    21 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 21 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

«Буде краще ніж до війни»: у селі на Миколаївщині відновлюють знищену російськими військами сільраду

У селі Лимани Галицинівської територіальної громади Миколаївського району почали відновлювати будівлю сільради, зруйновану російським снарядом ще у квітні минулого року. 

Про це розповіла староста села Наталя Панашій в коментарі Суспільному.

За її словами, у будівлю сільської ради вночі влучив снаряд, внаслідок чого, кабінет старости був вщент зруйнований. 

Після звільнення правобережної Херсонщини у листопаді 2022 року на території громади стало спокійніше, тому у лютому було прийняте рішення відбудовувати приміщення.

— Частину будівельних матеріалів надала Галицинівська територіальна громада, дещо волонтери. А кабінет у мене буде зелений, такий, який був до війни. Квітів було багато, але з моїх 123 — більше сотні загинуло, залишилось декілька кактусів, – розповіла староста.

Вже з першого березня стартували ремонтні роботи.

— Плануємо замінити повністю дах, зробимо фасад трошки інший. Навіть прапор ми поставили так, щоб було видно їм аж на ту сторону, на Кінбурн, щоб вони бачили, що Україна — це наша територія,  – зазначила Наталя Панашій.

Нагадаємо, у квітні минулого року «НикВести» публікували репортаж про те, як живуть місцеві жителі села Лимани та Лупареве в умовах постійних обстрілів з боку російської армії. Тоді, під час бесіди журналіста з місцевими розпочався черговий обстріл. На відео чути свист снарядів та вибухи неподалік. Кореспонденту довелось ховатися із селянами в підвалі.

Читайте також: