• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Переважно ясно

Почаївську Лавру планують повернути державі: УПЦ МП відмовляється покидати територію

Міністерство культури України зобов'язало представників УПЦ МП покинути Почаївську Успенську лавру в Тернопільській області.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в ефірі національного телемарафону.

За словами міністра, керівник Почаївської Лаври подав позов до суду, щоб Московському патріархату повернули в користування церкву на території Почаївської Лаври, з якою закінчилася угода.

— Священник, який керує в цій Лаврі, не допустив представників заповідника до цієї церкви. Відповідно, має відкритися кримінальне провадження, щодо перешкоджання використання майном держави. Тобто, в Почаївській Лаврі процес розпочався, – підкреслив Олександр Ткаченко.

До того ж міністр додав, що так само будуть інші процеси, по інших закладах, де припинили дію угоди оренди користування майна відомими об’єктами, які належать до історичної спадщини України.

Нагадаємо, раніше Києво-Печерська Лавра розірвала договір з УПЦ МП про оренду. Представників Московського патріархату попросили звільнити приміщення на території заповідника до 29 березня.

Читайте також: