• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.2° Ясне небо

За рік війни Миколаїв прийняв близько 200 тис переселенців, – в департаменті соціального захисту розповіли про ситуацію з ВПО в місті

Сьогодні в Миколаєві функціонують два центри з надання соціальної допомоги внутрішнім переселенцям. Вони базуються на території двох дитячих садків.

Про те, як і чим сьогодні Миколаїв допомагає ВПО на брифінгу розповів директор департаменту праці та соціального захисту Миколаївської Області Сергій Василенко, передає кореспондент «НикВести».

Він повідомив, що сьогодні в місті діє декілька програм допомоги внутрішнім переселенцям.  Гуманітарною допомогою громадян сьогодні забезпечують, зокрема програми «Щедрик» та «Дитяче містечко».

Сьогодні ми активно працюємо над програмою, яка називається «Щедрик», де кожен громадянин міста Миколаєва, в тому числі ВПО, може зареєструватися і на базі територіальних центрів допомоги ВПО отримувати продуктовий набір вагою 12 кілограмів раз в місяць. Далі, зараз ми активно працюємо над реалізацією програми «Дитяче містечко». Це програма для сімей ВПО, у яких є діти ми видаємо обігрівачі, тепловентилятори, продуктові наборі, канцтовари, – розповідає директор департаменту.

Сергій Василенко підкреслив, що за увесь період повномасштабного вторгнення центри допомоги ВПО в Миколаєві прийняли близько 180-200 тисяч переселенців та видали 140 тисяч продовольчих наборів.

— Протягом всієї війни в цих садках проживало в цілому до 180-200 осіб. Ми постійно працюємо з ВПО, наше управління видає довідки та оформлюють виплати. Наші центри постійно отримують одяг і переселенці постійно до нас можуть звернутися й отримати необхідні речі. Територіальний центр за минулий рік видав 140 тисяч продовольчих наборів різним категоріям населення, включаючи ВПО, – зазначив Сергій Василенко.

Нагадаємо, в Україні перевірятимуть переселенців щодо отримання неправомірної допомоги. За наявності підозр щодо неправомірного отримання допомоги внутрішньо переміщених осіб перевірятимуть соціальні служби. Територіальні органи соціальних служб мають заздалегідь попереджати внутрішніх переселенців стосовно відвідування їх з метою перевірки.

Читайте також: