• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.9° Ясне небо

Миколаївські рятувальники отримали спецкостюми від канадської діаспори

Працівники Державної служби надзвичайних ситуацій України отримають тисячі одиниць амуніції від канадської діаспори.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на Канадсько-українську фундацію, що спільно з Конгресом українців Канади організувала дану ініціативу.

Зазначається, що допомогу отримали підрозділи ДСНС Миколаївської, Сумської, Кіровоградської та Черкаської областей.

— Від імені спільної ініціативи «Канадсько-український гуманітарний заклик» Державній службі з надзвичайних ситуацій України було офіційно передано 1000 високоякісних професійних костюмів для пожежників, 1000 комплектів захисних легінсів та тенісок, 2000 балаклав, 1000 рукавиць і таку ж кількість пар взуття, – повідомили в КУФ.

В українській організації додали, що ще 10 000 пар високоякісних рятувальних рукавичок та 200 портативних установок для гасіння пожеж уже перебувають на шляху до України.

— Державна служба з надзвичайних ситуацій є вагомою складовою стійкості та боротьби України. Ми прагнемо обмежити ризики, пов'язані з особистою безпекою українських рятувальників та рятувальниць за допомогою якісних захисних протипожежних костюмів, – сказала член правління фундації Олеся Луців-Андрійович.

Нагадаємо, Канада розширила програму підтримки, щоб українці, які рятуються від війни, могли спрощено подати заявку на отримання дозволу на роботу чи навчання. Країна продовжила термін подачі українцями документів на тимчасові візи.

Читайте також: