• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

РФ завершує зведення сховища для ядерної зброї у Білорусі — Путін

Російський диктатор Путін заявив, що Росія 1 липня планує закінчити будівництво спеціального сховища для тактичної ядерної зброї у Білорусі та вже передала білоруській армії ракетний комплекс «Іскандер», здатний нести таку зброю.

Про це він розповів в інтервʼю телеканалу «Росія 24».

За його словами, Лукашенко давно порушує питання про розміщення в Білорусії російської тактичної ядерної зброї. Путін каже, що США давно розмістили таку зброю у низці країн, тому в проханні Білорусії «немає нічого незвичайного».

— Що стосується наших переговорів з Олександром Григоровичем Лукашенко, приводом послужила заява заступника міністра оборони Великої Британії Анабель Голді, що вони збираються постачати в Україну заряди зі збідненим ураном, це так чи інакше повʼязано з ядерними технологіями. Навіть поза контекстом цих подій, Лукашенко давно ставить питання про те, щоб розмістити на території Білорусі російську тактичну ядерну зброю, – заявив диктатор.

Також за словами Путіна, нині на білоруській території перебувають 10 літаків, здатних нести ядерну зброю.

Нагадаємо, Велика Британія підтвердила, що передасть Україні танкові снаряди зі збідненим ураном, які використовуються у танках Challenger 2.

Читайте також: