• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.2° Ясне небо

«Хто почав війну? Українці щирі!»: парафіяни УПЦ МП у Львові стали на захист «русского мира»

Парафіяни УПЦ Московського патріархату у Львові опинилися в центрі скандалу. Група прихожан намагалася зірвати пікет поблизу Свято-Володимирської церкви у Сихівському районі міста, але несподівано «вибухнула» антиукраїнськими заявами про війну, розв'язану Росією. 

Про це повідомляє місцеве видання «Варта».

3 квітня мешканка Львова влаштувала пікет, щоб підтримати військового, якого побили служителі Московської церкви. Львів'яни закликали припинити діяльність УПЦ МП у місті. Однак до протестувальників вийшли обурені парафіяни.

 Я прийшла на акцію протесту, щоб підтримати військослужбовця, якого побили попи РПЦ у Хмельницькому, а також звернути увагу влади Львова, яка на дев'ятому році війни ігнорує прохання львів’ян про закриття РПЦ в місті. Прийшовши до церкви, ми зустріли прихожан і почули тези, які яскраво описують, чому потрібно закрити РПЦ в Україні. Вони почали говорити, що війну почали українці, – розповідає учасниця пікету.

Як відомо, парафіяни почали доводили дівчині з плакатом проти РПЦ, що їхня церква з РФ нібито ніяк не пов’язана. Однак, коли конструктивного діалогу не вийшло, парафіяни УПЦ МП показали своє справжнє обличчя, звинувативши українців у «розв'язанні війни».

На відео чути, як одна із парафіянок МП у відповідь на запитання, хто винен у війні, відповіла: «А хто почав війну? Хто почав війну? Українці щирі!». Згодом, один з чоловіків заявив, що підтримує УПЦ МП, тому що є «русским».

Протестувальниця відповіла, що Росія розпочала війну в Україні, на що парафіяни почали кричати, що це «брехня». Пізніше в коментарі місцевим ЗМІ дівчина, яка влаштувала пікет, заявила, що її основною метою було показати, що філії РПЦ не місце у Львові, а обов'язок кожного цивільного громадянина – викоренити все російське з України.

Нагадаємо, у вівторок, 4 квітня, депутати Хмельницької міськради позбавили права користування землею храми УПЦ МП на 13 земельних ділянках після побиття українського військового священиками у Свято-Покровському кафедральному соборі.

Читайте також: