• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 11.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 11.6° Ясне небо

В Онуфрія та понад 20 представників УПЦ МП знайшли паспорти РФ, – ЗМІ

Митрополит УПЦ МП Онуфрій є власником паспорта Російської Федерації.

Про це у п'ятницю, 7 квітня, повідомили журналісти УП.

За даними розслідувачів, Онуфрій отримав російський паспорт понад 20 років тому – у березні 2002 року.

А через рік нинішньому голові УПЦ моспатріархату видали закордонний паспорт країни-окупанта.

Наголошується, що це не перший закордонний паспорт, отриманий Онуфрієм. Він нібито вже отримував один 1998 року в Москві. У зв'язку з цим журналісти роблять висновок, що митрополит міг бути громадянином Росії ще до 2002 року. 

Крім Онуфрія, російські паспорти виявили ще у 20 священиків УПЦ МП.

Зокрема, громадянство країни-окупанта нібито мають архієрей УПЦ МП і намісник десятинного монастиря Гедеон, а також митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонофан, вікарій Тульчинської єпархії Сергій, вікарій Київської єпархії архієпископ Пантелеймон та керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Іриней.

При цьому Гедеон отримав російський паспорт у 2019 році у Москві. А в січні 2023 року, майже через рік після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну, він нібито проводив службу в російській Казані.

Нагадаємо, 29 березня представники УПЦ МП мали залишити територію Києво-Печерської Лаври – заповідник розірвав договір оренди через порушення його умов. Незважаючи на цю вимогу, місцеві священики відмовилися йти і продовжують проводити богослужіння.

Нагадаємо, що Служба безпеки України зібрала докази вини керівника Черкаської єпархії УПЦ так званого Московського патріархату, який заперечував збройну агресію РФ проти України та виправдовував дії загарбників.

Читайте також: