• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 14.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.6° Похмуро

МОН призначило вибори ректора миколаївського НУК імені Адмірала Макарова

Міністерство освіти та науки призначило вибори ректора національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова (НУК). 

Про це йдеться у наказі МОН від 4 квітня.

Вибори ректора відбудуться 27 червня 2023 року. Відповідальним за їхнє проведення призначили першого заступника міністра освіти і науки України Андрія Вітренка.

Нагадаємо, що в 2018 році ректором миколаївського Національного університету імені адмірала Макарова обрали Євгена Трушлякова.

Як відомо, що першими вишами, що зазнали руйнувань внаслідок російської ракетної атаки, були найбільші у місті Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова та Миколаївський національний університет імені Василя Сухомлинського. Ворожі ракети С-300 влучили в їхні головні корпуси вранці 15 липня 2022 року: пʼять ракет – у кораблебудівний університет та чотири – у педагогічний. Відразу стало зрозумілим, що до початку нового навчального року будівлі відновити не вдасться. Багато часу займатиме проходження самої лише експертизи щодо стану зруйнованих будівель, повідомляв очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім. 

Водночас ректор кораблебудівного університету Євген Трушляков запевнив, що виш все ж працюватиме з початку нового навчального року. Звісно, про відвідування університету не йшлося – зважаючи на завдані вишу руйнування та небезпеку перебування у Миколаєві через щоденні обстріли. Проте студентів запевнили: навчання триватиме дистанційно.


Читайте також: