• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 18.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.1° Похмуро

В Миколаївській області 95% проб ґрунту відповідають гігієнічним вимогам, — МОЗ

На Миколаївщині та в Херсоні 95% проб ґрунту відповідають гігієнічним вимогам. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я. 

У Херсоні та на Миколаївщині відібрано перші 23 проби ґрунту на територіях областей, де повністю спала вода після затоплення.

— Дослідження дозволяють встановити рівень забруднення ґрунту. Зокрема, наявність у ньому токсичних речовин та рівень паразитарного забруднення. Станом на 4 липня, 95% проб відповідають гігієнічним вимогам. У 5% проб, відібраних в районі річкового порту Херсона, зафіксовані перевищення за паразитологічними показниками, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що йдеться про яйця гельмінтів та наявність у пробах кишкових цист, які можуть викликати гастроентерит чи дизентерію. Ці інфекційні захворювання передаються через контакт із забрудненими речовинами. 

У МОЗ нагадали, що у разі виникнення таких симптомів, як діарея, блювота, біль у животі або інших ознак захворювання, важливо звернутися до лікаря якомога швидше. Лікар зможе зробити відповідну діагностику та призначити своєчасне лікування.

Нагадаємо, раніше МОЗ попереджало, що на території, підтопленій внаслідок підриву ГЕС, є ризик забруднення питної води. Хімікати, збудники інфекційних хвороб із кладовищ, вбиралень, сміттєзвалищ можуть опинитися у криницях та відкритих водоймах.

Тим часом на Миколаївщині у річках Південний Буг та Інгулець спеціалісти фіксують перевищення показників кишкової палички

В Миколаєві та області продовжили дію заборони на купання та вилов риби у водоймах через наслідки підриву Каховської гідроелектростанції військами РФ.  

Читайте також: