• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 24°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24° Похмуро

«Трохи розслабились через те, що менше обстрілів», — Кім розповів про проблему з укриттями на Миколаївщині

Ілюстраційне фото

На Миколаївщині проведено повторну масштабну перевірку бомбосховищ та укриттів, за результатами якої виявлено «ще більше проблем».

Про це розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі національного марафону.

— Ми вже другу масштабну перевірку зініціювали і ситуація показала, що ще більше проблем. Ми проблеми доопрацьовуємо, але викриваємо нові і зараз виправляємо ситуацію. Проблеми в першу чергу з доступом. Ми перевірили, вже працює. Потім повторно перевірили. Проблеми залишаються, ми не даємо спуску, —  говорить голова ОВА.

Віталій Кім додав, що попри зменшення обстрілів жителі області все же добре пам'ятають, де знаходяться укриття та як в них потрапити. 

—  В період інтенсивного бомбардування Миколаївської області та Миколаєва, люди знали, куди йти і всі телефони, щоб укриття відкрили. Можу фіксувати, що трохи розслабились через те, що менше обстрілів, але навички того, хто і куди йде, у нас не забереш. Ситуація потребує уваги та покращення, над яким ми працюємо, — розповів він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський впевнений, що влада в регіонах має всі ресурси, аби привести до ладу укриття.

Як повідомлялося, Миколаївщина опинилася у списку областей з найгіршим станом укриттів. Після перевірки стану сховищ по свій Україні РНБО визнало незадовільну роботу із забезпечення готовності укриттів для їх використання у Запорізькій, Сумській областях, Житомирському районі Житомирської області, Білоцерківському районі Київської області, Конотопському районі Сумської області, а також Києві, Запоріжжі, Херсоні, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Одесі, Сумах, Дніпрі, Конотопі, Білій Церкві.

У результаті  мер Миколаєва Олександр Сєнкевич звільнив начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександра Герасименю. А перший заступник мера Віталій Луков отримав догану.

Радник міського голови Миколаєва Михайло Талпа вважає таке рішення несправедливим. Михайло Талпа зазначив, що Олександр Герасименя є професіоналом, який сумлінно виконував свої обов’язки. Зокрема, саме він одним з перших прибував на всі місця прильотів у Миколаєві, організовував допомогу разом з рятувальниками, цілодобово сповіщав штаб про ситуацію.

Також повідомлялося, що, згідно з опитуванням, майже половина жителів Миколаєва, 47%, оцінює стан бомбосховищ у місті як жахливий чи поганий.

Читайте також: