• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

У Миколаєві будують перше судно для розмінування внутрішніх водних шляхів

На Миколаївщині розпочали виготовлення першого судна для водолазної групи розміновування акваторій внутрішніх водних шляхів. Всього заплановано випустити 15 таких суден.

Про це повідомляє компанія «Нібулон», на виробничих потужностях якої виготовляють судна.

В компанії зазначили, що зараз заміновано 16 тисяч квадратних кіломентів акваторії Чорного моря. ДСНС для розмінування потрібні спеціальні катери — їх будуть використовувати водолазні групи, які знешкоджуватимуть міни.

Один з можливих варіантів отримати ці судна — збудувати їх на ТОВ «Суднобудівно-судноремонтний завод «Нібулон» в Миколаєві. У планах — випуск 15 суден для розмінування. Але для того, щоб їх виготовити, все-таки потрібна допомога закордонних партнерів та держави.

Також зазначається, що в заблокованому Миколаївському порту стоїть 110 кораблів «Нібулону». У мирні часи вони перевозили 22 тисячі тонн зерна за рейд. Якщо розмінувати судноплавні шляхи й вивести їх в Морський порт Ізмаїлу, вони знову зможуть виконувати свої функції.

Раніше повідомлялося, що після підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС дрейфуючі міни прибило до берегів Миколаївської та Одеської областей.

Читайте також: