• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

В Миколаєві відкрили відбудований травмпункт, який знищили росіяни

У Миколаєві у п’ятницю, 18 серпня, відкрили відновлене після російського обстрілу травматологічне відділення Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це повідомляє кореспондент «НикВести» з місця подій.

Керівник Лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Дем’янов зазначив, що сьогодні не просто урочисте відкриття, травматологічний пункт вже приймає перших пацієнтів.

В лікарні також відбудували 4 операційні зали основного лікувального корпусу. На першому та другому поверхах лікарні встановили броньовані 108 вікон. На все витратили 10,5 мільйонів гривень, отриманих від міжнародних партнерів.

— За три місяці збудували з нуля цей корпус. Збудовано не тільки стіни, відновлена теплоізоляція, збудований новий паркан. Загалом було витрачено 10,5 мільйонів гривень, які подарували наші друзі з Казахстану «BI Group», — повідомив Олександр Дем’янов

На відкритті побував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, який приїхав до міста з робочим візитом. Він подякував лікарям за їхню роботу та зазначив, що країна має стратегічні плани, як рухатись далі та відновлювати лікарні, в тому числі і у Миколаївській області.

Також на захід завітали голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, заступник мера Миколаєва з гуманітарних питань Анатолій Петров, начальниця управління охорони здоров’я міськради Ірина Шамрай та інші.

Нагадаємо, що вночі першого серпня російські загарбники обстріляли в Миколаєві ЛШМД. Будівля травмпункту була частково зруйнована.

Читайте також: