• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

У Миколаївському зоопарку відкрили меморіальну дошку на честь двох працівників, які загинули на фронті

Вчора, 18 серпня, на центральній площі Миколаївського зоопарку відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки на честь співробітників закладу, які загинули на фронті.

На відкритті меморіалу були присутні родичі загиблих, працівники та відвідувачі зоопарку, передає кореспондент «НикВести».

Директор закладу Володимир Топчій розказав, що усі зоопарки України прислали листи зі щирими співчуттями.

— Ми зібралися, щоб вшанувати памʼять наших бійців, які загинули. Це наші співробітники, люди які відали своє життя за нашу свободу, за наш Зоопарк, за наше місто. Ми висловлюємо велику подяку родичам за цих хлопців, які назавжди залишаться в історії Країни, нашого Зоопарку і нашому серці. Я розумію, що ніякі слова та таблички не можуть повернути цих людей, але вони живі в нашій памʼяті, — сказав Володимир Топчій.

Як відомо, Дмитро Рєзнік працював у Миколаївському зоопарку з 2008 року. Багато років він працював на посаді заступника завідувача відділу копитних тварин та був висококваліфікованим працівником, відданим своїй роботі. Дуже любив тварин, постійно підвищував свою кваліфікацію, співпрацюючи зі спеціалістами багатьох зоопарків України.

На четвертий день війни, 28 лютого минулого року, він пішов на фронт. Отримавши тяжке поранення, загинув 1 липня цього року під Херсоном.

Мати Дмитра, подякувала, що заслуги її сина, який віддав найдорожче, що в нього було — життя, памʼятають.

— Він любив зоопарк та пишався що в ньому працює, у нього було тут багато друзів. Діма був дуже відповідальним та пішов на війну. Сказав, що не може залишатись вдома, — сказала мати Дмитра Рєзніка.

Павло Шевченко встиг пропрацювати у Миколаївському зоопарку всього декілька місяців. Він працював у відділі Акватераріум на посаді робітника з догляду за тваринами. Павло був стрілцем-санітаром та загинув 2 липня цього року під Донецьком.

Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров також висловив подяку рідним за таких людей-героїв.

— Те горе, яке є сьогодні в країні — війна, це перш за все горе рідних, які втратили близьких на війні. Тому що ваші близькі взяли на себе таку відповідальність і пішли на фронт, — сказав Юрій Любаров.

Та додав, що люди живі до тих пір, поки їх памʼятають.

Нагадаємо, у місті Баштанка Миколаївської області планують встановити меморіал загиблим на війні захисникам України.

Читайте також: