• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.4°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.4° Ясне небо

Миколаївська шаблістка Харлан виставила на благодійний аукціон персональну копію ляльки Барбі

Миколаївська спортсменка, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан виставила на благодійний аукціон, унікальну ляльку Барбі, створену за її прототипом.

Відповідний допис Ольга Харлан зробила на своїй сторінці в Instagram.

Видання Tribuna.com разом з олімпійською чемпіонкою збирають кошти на допомогу для реабілітації українських військових.

«Друзі, привіт. Це — моя лялька Барбі, що є в єдиному екземплярі у світі. Разом з Tribuna.com ми вирішили виставити її на благодійний аукціон на платформі eBay, гроші з якого підуть для клініки BODRO clinic на реабілітацію українських військових, які постраждали у результаті війни», — написала Ольга Харлан.

Єдину у світі персональну іграшкову копію української олімпійської чемпіонки з фехтування розробила у 2020 році компанія Mattel, що випускає ляльки Барбі.

Взяти участь в аукціоні на eBay можна за посиланням.

Нагадаємо, що 27 липня на чемпіонаті світу в італійському Мілані Ольга Харлан, чесно здобувши перемогу у першому турі особистих змагань, відмовилась після поєдинку від рукостискання з суперницею з РФ.  За це Міжнародна федерація фехтування (FIE) дискваліфікувала Харлан з чемпіонату світу.  Однак 28 липня Міжнародний олімпійський комітет надав Ользі Харлан автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024. МОК висловив їй підтримку і виділив квоту на Олімпіаду через те, що вона не мала можливості завоювати її на чемпіонаті світу, а пізніше Всесвітня федерація фехтування призупинила її дискваліфікацію.

Після інциденту на Чемпіонаті світу спортсменка записала відеозвернення, в якому подякувала українцям за підтримку.

Читайте також: