• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22° Похмуро

Командир миколаївських морпіхів отримав звання «Герой України»

Президент Володимир Зеленський побував на Донеччині де вручив ордени та нагороди українських захисникам. Серед них і миколаївські морпіхи.

Про це повідомив президент у Facebook та на командування 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського

Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» із присвоєнням звання Героя України Віктору Сікозі — командиру 36-ї окремої бригади морської піхоти Командування морської піхоти Військово-Морських сил Збройних Сил України.

На посаду командира Віктор Сікоза був призначений у квітні 2022 року. Під його керівництвом бригада виконувала бойові завдання на Херсонському напрямку, потім перейшла в оперативне підпорядкування командира ОТУ «Донецьк». Неодноразово полковник очолював підрозділи бригади під час контрнаступальних дій.

«Хочу зазначити, що ця нагорода є перш за все заслугою усього особового складу бригади. Щиро вдячний кожному матросу, сержанту, офіцеру, які не покладаючи рук роблять все можливе та неможливе для нашої перемоги. Разом з тим, хочу подякувати всім підрозділам, якими мав честь командувати та побратимам, з якими в одному бойовому строю знищуємо російського окупанта!»  — прокоментував комбриг.

В свою чергу Володимир Зеленський подякував військовим за службу та хоробрість.

«53-тя окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, 109-та окрема бригада територіальної оборони, 36-та окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського, 148-ма окрема артилерійська бригада, 71-ша окрема єгерська бригада, стабілізаційні пункти, у яких надають допомогу нашим воїнам.  Від себе та всіх українців дякую нашим воїнам за службу та хоробрість!», — зауважив перзидент.

Раніше миколаїв з робочим візитом відвідав міністр оборони України Олексій Резніков. Він поспілкувався з військовими та вручив нагороди.

Нагадаємо, що у міській раді розробили відзнаку «За оборону Миколаєва» для бійців сил оборони, які брали участь у відбитті наступів РФ на місто.

Читайте також: