• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

Голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Герасим’юк зустрілась з медійниками в Миколаєві

У п’ятницю, 8 вересня, відбулась нарада голови та членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення з представниками медіа та провайдерами в Миколаєві.

Зустріч проходила у журналістському хабі «Медіабаза.Миколаїв», повідомляє корекспондент «НикВести».

Голова Нацради Ольга Герасим’юк та члени Нацради Максим Онопрієнко та Олександр Бурмагін обговорили з представниками медіаспільноти проблеми у діяльності газет та телеканалів, особливості реєстрації згідно закону «Про медіа» та поточну ситуацію у медіапросторі регіону.

— Всі проблеми, які ми почули, частково - це те, що ми могли роз’яснити по закону «Про медіа», частково - практичні питання. Дещо ми уже прояснили, а дещо взяли на замітку, для того, щоб можна було в рамках удосконалення законодавства чи іншших документів виправити, щоб полегшити роботу медійників, - сказала Ольга Герасим’юк на брифінгу за підсумками зустрічі.

Вона назначила, що основна мета візиту до Миколаєва — показати, що Національна рада підтримує медійний ринок та намагається допомагати медіа.

— Одним з важливих питань для нас є мовлення суб’єктів у сфері медіа (телеканалів, радіостанцій) особливо у прифронтових та прикордонних територіях. Ми знаємо про проблематику Миколаївської області, йдеться і про Снігурівську громаду, і про Вознесенськ, і Очаків, який на сьогодні — це зона ведення бойових дій. Ми вчора це питання проговорювали і з представниками концерну, і з військовою адміністрацією, для того, щоб ті передавачі, які вже працюють, щоб на них по можливості підвищити потужності, щоб охоплення території було більшим, - розказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Олександр Бурмагін зазначив, що Нацрада планує відвідати усі прифронтові або прикордонні регіони. 

— Національна рада стала конвергентним регулятором, і для нас важливі зараз і пресса, і онлайн-видання, і провайдери. КоВжен з видів з медіа, цих суб’єктів показали свою важливість під час повномасштабного вторгнення в інформуванні населення, поширенні важливої інформації. Тому що там, де падають вежі - залишаються кабелі інтернет-провайдерів. Там, де кілька місяців відновлювали елекроенергію - можуть заходити друкованы медіа. Всі ці компоненти важливі з точки зору інформаційної безпеки, тому ми приділяємо цьому увагу, — сказав Олександр Бурмагін.

Він зазначив, що Нацрада бачить свою місію в тому, щоб допомагати лобіювати інтереси медіа. 

Раніше повідомлялось, що 6 липня поточного року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення офіційно зареєструвала миколаївське онлайн-видання «НикВести» відповідно до нового Закону «Про медіа».

Читайте також: