• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.5° Ясне небо

Миколаївська ОВА оприлюднила інформацію про вилучення тіл загиблих з деокупованих територій

Миколаївська ОВА оприлюднила інформацію про забезпечення вилучення тіл осіб, загиблих, у зв'язку зі збройною агресією проти України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2022 року № 698 було затверджено Порядок забезпечення вилучення тіл (останків) осіб, загиблих (померлих) у зв'язку зі збройною агресією проти України, повідомили в ОВА.

Так, зазначений порядок було затверджено у зв'язку із необхідністю унормування зазначених питань через значну кількість жертв повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України в лютому-травні 2022 року на території ведення активних бойових дій.

У постанові зазначено, що законодавче унормування вилучення тіл загиблих наша держава здійснила з метою забезпечення поваги до людської гідності.

На виконання зазначеної постанови видано доручення, відповідно до якого минулого року було визначено при районних військових адміністраціях Миколаївського, Баштанського, Вознесенського та Первомайського районів керівників спеціальних груп з вилучення.

В ОВА зазначили, що також були створені колцентри для організації оперативного отримання інформації від юридичних та фізичних осіб про місцеперебування тіл та відпрацьовано оперативну передачу інформації до Національної поліції України.

Було організовано виїзд спеціальних груп для вилучення тіл (останків) після перевірки та знешкодження вибухонебезпечних предметів, сучасних боєприпасів та підривних засобів у разі їх виявлення.

Особливо це стосувалось територій, де нещодавно проходили бойові зіткнення та які були деокуповані Збройними Силами України.

Нагадаємо, нещодавно в Україну повернули тіла 44 загиблих військових. Їх повернули з тимчасово окупованих територій.

Читайте також: