• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

У Миколаєві зросла кількість звернень з інсультами, лікувати пацієнтів мають право тільки чотири лікарні

У Миколаєві росте кількість звернень містян з інсультами. За минулий рік було зареєстровано 1690 звернень, а за 8 місяців цього року вже звернулося 1353 людини.

Про це під час брифінгу у середу, 13 вересня, розповіла начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірина Шамрай, пишуть «НикВести».

Вона повідомила, що у Миколаєві не всі лікарні можуть приймати пацієнтів з інсультами, а тільки чотири — які мають відповідні пакети НСЖУ, це міські лікарні №1, №4 та №5, а також Лікарня швидкої медичної допомоги.

За її словами, із 1353 пацієнтів —1107 були доставлені «швидкою», 165 за направленням сімейного лікаря та 101 пацієнт звернувся самостійно, що є неприпустимим. Ірина Шамрай наголосила, що хворі мають звертатися до медичних закладів через виклик «швидкої допомоги». Тоді вони мають змогу отримати «адекватну медичну допомогу». Також вона зазначила, що препарат «Актилизе» пацієнти отримають безкоштовно.

— Троболітичну терапію отримали 84 пацієнти, було використано 151 флакон «Актилизе». Чому я про це говорю? Тому що один флакон «Актилизе» коштує близько 16,5 тисяч гривень. Лікування забезпечується за бюджетні кошти. Всі 84 пацієнти отримували лікування за бюджетні кошти, — розповіла вона.

Раніше повідомлялося, що незважаючи на те, що з Миколаєва виїхала велика частина населення, в місті фіксують багато випадків інсультів, інфарктів і кардіологічних хвороб.

Читайте також: