• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.2° Ясне небо

ВПО мають право отримати субсидію за місцем фактичного проживання, — управління Пенсійного фонду у Миколаєві

Внутрішньо переміщені особи мають можливість отримувати житлову субсидію під час опалювального сезону 2023-2024 за місцем їх фактичного проживання.

Про це на брифінгу повідомила заступниця начальника Головного управління пенсійного фонду України у Миколаївській області Ольга Галинтовська, передає кореспондент «НикВести».

— Враховуючи ті реалії сьогодення у яких ми проживаємо, більшість громадян змушені були змінити своє місце проживання, деякі з них отримали статус ВПО. Такі громадяни теж мають можливість звернутися до органів пенсійного фонду за призначенням субсидії, — розповіла вона. 

У такому разі, окрім стандартних документів на отримання субсидії, відповідній категорії населення необхідно надати документ, що підтверджує статус внутрішньо переміщеної особи та актуальне місце проживання.

Ольга Галинтовська також розповіла, що є декілька способів подати заявку на отримання субсидії.

— По-перше, це звернення до сервісних центрів пенсійного фонду України . По-друге, громадяни мають можливість звернутися до уповноваженої особи сільської ради відповідної територіальної громади, до центрів надання адміністративних послуг, надіслати необхідні документи поштою або направити в електронному вигляді, — розповіла заступниця начальника Головного управління пенсійного фонду України у Миколаївській області.

Щодо останнього, подати електронні заяви на отримання субсидії під час опалювального сезону можна через портал «Дія», за допомогою мобільного застосунку пенсійного фонду України, або через вебпортал електронних послуг пенсійного фонду.

Нагадаємо, Кабінет міністрів схвалив експериментальний проєкт про виплати «Укрпоштою» пенсій та грошової допомоги одержувачам, які тимчасово перебувають за межами України у звʼязку з військовою агресією РФ.

Зазначимо, що у березні поточного року пенсійний фонд запустив на своєму сайті електронний сервіс «Благодійні пожертви», який дозволить робити внески на виплату пенсій нинішнім пенсіонерам

Варто зазначити, що Уряд з наступного року планує збільшити грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що з 1 серпня автоматично продовжили виплати на пів року для внутрішньо переміщених осіб.

Як відомо, в Україні нарахували 180 тисяч людей, які помилково отримують виплати як внутрішньо переміщені особи.

Тому у Мінреінтеграції розʼяснили, що робити, щоб не призупинили виплати ВПО у разі відсутності особи під час перевірки місця проживання.

Читайте також: