• четвер

    19 вересня, 2024

  • 15.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.9° Похмуро

На Миколаївщині прокуратура через суд вимагає від ТГ взяти на баланс безхазяйні греблі вартістю понад 11 млн

Баштанська окружна прокуратура через суд вимагає від органу місцевого самоврядування однієї з громад взяти на баланс безхазяйні гідроспоруди (греблі) вартістю понад 11 мільйон гривень.

Встановлено, що безхазяйні об'єкти є потенційно небезпечними для життя населення у разі надзвичайних ситуацій, повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

За даними правоохоронців, орган місцевого самоврядування не вживає жодних заходів до належного оформлення права комунальної власності на ці гідротехнічні споруди.

«Така бездіяльність місцевої ради не сприяє збереженню та належній експлуатації гідротехнічних споруд, запобіганню виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з водним фактором», — йдеться у повідомленні.

Відповідно, Миколаївський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом Баштанської окружної прокуратури про визнання протиправною бездіяльність сільської військової адміністрації. Згідно з провадженням, суд зобов’язуэ адміністрацію вчинити дії, спрямовані на набуття права власності територіальної громади на безхазяйне майно.

Нагадаємо, Миколаївська прокуратура через суд намагається повернути у державну власність лісові ділянки площею 900 квадратних метрів та вартістю понад 800 тисяч гривень.

Читайте також: