• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Жителі напівзруйнованого будинку на Адміральській другий місяць просять владу накрити дах будівлі, аби не допустити руйнації залишків

Жителі будинку по вулиці Адміральскій, 32, по якому було нанесно ракетний удар, просять владу встановити тимчасовий дах на період холодів, щоб не допустити повного руйнування будівлі.

Про це в коментарі кореспонденту «НикВести» розповів житель будинку, миколаївський будівельник Віктор Загоруй. Він є представником інтересів жителів дому.

Як відомо, в ніч на 20 липня війська РФ завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок влучання було зруйновано триповерховий житловий будинок. 

Наступного дня представники міської влади заявили про плани знести будівлю повністю.

Місцевий житель пояснив, що перші три сектори будинку лише частково постраждали внаслідок удару. Повністю зруйнованим є четвертий під'їзд, на відновлення якого вони самостійно замовили експертизу. 

Наразі на період морозів будинок потрібно накрити брезентом чи плівкою, аби не допустити повного його руйнування.

— Зараз йде осінньо-зимовий період, буде дощ, сніг, мороз. Будинок може зруйнуватись ще більше. Ми написали звернення з приводу того, аби нам допомогли закрити дах, лише це питання. Ми ж не просимо відновити будинок, це тільки після рішення експертизи можна просити, якщо буде позитивна відповідь. Там знесена четверта секція, яка і була зруйнована. Ми все прибрали, нам комунальники допомогти винести сміття. Зараз ми просимо зробити дах, 480 квадратних метрів на два під'їзди — на другий та третій, бо четвертого немає. Ми с жителями самостійно в якийсь момент робили монолітне перекриття на даху, яке залишилося цілим, тому дах можна робити. Перекриття третього даху ціле, так, постраждало, але воно ціле за рахунок того, що воно бетонне. Ви ж знаєте, які у нас зими, це найстрашніше для відкритої перекладки, до того ж, під температурним впливом це небезпечно. Дім зруйнується, якщо не буде даху. Хоча б тимчасовий, хоча б плівкою накрити, — розповів житель будинку.

Він також розповів, що вони писали звернення до мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, голову Миколаївської ОВА Віталія Кіма, а також на ім'я миколаївських нардепів, проте поки жодної відповіді жителі зруйнованого будинку не отримали.

— Нам ніхто нічим не допомагає поки. Ми писали звернення на мера ніхто досі не відповів, я так розумію, що і вони чекають на відповідь цієї експертизи. Писали звернення на голову ОВА, писали нашим нардепам. Ну, поки відповіді немає. Ми просимо відновити дах дах у будь-якому варіанті. Коли писали, думали, що це реально… Я не знаю, чого вони чекають. Можливо, щоб він скоріше завалився, — розповів він.

Нагадаємо, під час атаки в будинку загинуло літнє подружжя. Спочатку з-під завалів дістали тіло чоловіка. Трохи пізніше витягнули тіло жінки.

Через удар також зазнала руйнувань будівля обласного центру народної творчості, в якому за радянських часів знаходився будинок піонерів, де почав свій творчий шлях поет-пісенник Марк Лисянський.

Читайте також: