• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

У Миколаєві немає реєстру зелених насаджень, а інвентаризацію не можуть провести через брак коштів, — департамент ЖКГ

У Миколаєві відсутній реєстр зелених насаджень, тому загальна кількість дерев у місті невідома. У Департаменті ЖКГ зазначають, що на проведення інвентаризації  потрібні кошти, тому наразі це питання «не на часі».

Про це повідомив заступник директора департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Ігор Набатов під час пресконференції у вівторок, 10 жовтня, передає кореспондент «НикВести».

Нагадаємо, що на КП «Миколаївські парки» повідомили, що у Миколаєві до кінця року заплановано знесення 144 дерев, вже знесено цьогоріч 632 дерева. Повідомити, скільки по місту залишилось дерев на підприємстві не змогли, адже у місті немає реєстру зелених насаджень.

У коментарі журналістам заступник директора департаменту ЖКГ Ігор Набатов зазначив, що законодавством не передбачено створення такого реєстру, однак інвентаризацію треба проводити.

За його словами, робота з інвентаризація зелених насаджень у місті розпочалась, але її досі не завершено.

— Діючим законодавством не передбачено створення такого реєстру. Є правила утримання зелених насаджень, які є Конституцією утримання зелених насаджень України, але не передбачено створення такого реєстру. Є необхідність проведення інвентаризації зелених насаджень, це дійсно так, вона передбачена діючим законодавством. Вона проводилась і департаментом ЖКГ в свій час. Коли ці функції було передано до КП «Миколаївські парки», то вони повинні продовжити цю історію, але, нажаль, це коштує грошей. Миколаївські парки отримали свій статус фактично в режимі воєнного стану — с 1 лютого 2022 року. Тому, як кажуть, не на часі», — повідомив Ігор Набатов.

Зазначимо, що у травні цього року Комунальне підприємство «Миколаївські парки» замовило на п’ять мільйонів гривень послуги з видалення дерев, санітарної та омолоджувальної обрізки дерев, корчування пнів та висаджування дерев на території міста. Мова йшла про висадку 50 молодих кленів. Строк виконання робіт — 31 грудня.

Також нагадаємо, що у Миколаєві створять карту дерев, які потрапили у зону ризику через будівництво водогону. За їх збереженням слідкуватиме спеціальна наглядова комісія, у яку увійшли представники громадськості та екологи.

Читайте також: