• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

У Миколаєві мешканці будинку-пам’ятки архітектури подаватимуть до суду на сусіднє будівництво

У Миколаєві жителі будинку пам’ятки-архітектури звертатимуться до суду через сусіднє будівництво. Люди впевнені, що будівля почала руйнуватися після початку будівництва комплексу.

Про це повідомляє «Суспільне».

10 жовтня управління державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міської ради здійснило другий вихід на об`єкти для позапланової перевірки згідно з наказом Міністерства регіонального розвитку та інфраструктури, однак представники будівельної компанії не з’явилися.

Наступна перевірка запланована на 17 жовтня вже із залученням правоохоронних органів та представників місцевого самоврядування. Після отримання результатів перевірки спеціалісти управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради та мешканці будинку звертатимуться до суду.

Також буде перевірено, чи було затверджено генеральний план будівництва і фасад будинку.

«Ми дивилися проєктну документацію. В одному документі зазначено, що об’єкт знаходиться у реалії історичної забудови і є можливість порушення червоних ліній. Що таке червоні лінії? Це недотримання вимог державно-будівельних норм. Є пожежні відступи, їх треба дотримуватись від чинних будівель, які експлуатуються», — говорить начальник відділу інспекційної роботи управління державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міської ради Олег Сорока.

Нагадаємо, що будівля по вулиці Потьомкінській другої половини 19 століття має статус пам’ятки архітектури місцевого значення. Власники квартир розповідають, що перші ознаки руйнування будівлі з’явились із початком будівництва ще у 2020 році, коли була знесена зовнішня опорна стіна будівництва.

На ділянці де відбуваються будівельні роботи з 2016 року зареєстрований Житлово-будівельний кооператив «Потьомкінська, 61», керівником якого є Петро Орліогло. ЖБК є забудовником майбутнього Житлового комплексу «Княжий».

Підрядником будівництва виступило ТОВ «АО Будівельник», що належить Анжелі та Олексію Никодимовичу Орліоглу, а розробником проекту новобудови є ТОВ «Архіленд», серед засновників якого Анастасія та Олексій Олексійович Орліогло.

Зазначається, що згідно з дозволом на будівництво, виданим управлінням Державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міськради, умовою здійснення будівництва було невтручання в будівлі об’єктів культурної спадщини, які розташовані поряд, та їх архітектурні елементи фасадних частин.

Читайте також: