• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.5° Ясне небо

У Первомайську хочуть за ₴12 млн обладнати електрокотельні: частину коштів пропонують забрати у освітян

У Первомайську планують витратити 12 мільйонів гривень на обладнання для блочно-модульних та електричних котелень. Коштів на закупівлю не вистачає, їх треба перерозподілити з інших напрямків.

Відповідно до проекту рішення, депутатам Первомайської міської ради запропонували надати дозвіл управлінню комунальної власності та земельних відносин на закупівлю устаткування та обладнання блочно-модульних, та електричних котелень. Вартість закупівлі 12 мільйонів 100 тисяч гривень.

Управління комунальної власності та земельних відносин має через Prozorro купити це обладнання у ТОВ «Комунсервіс Тепло».

У мерії міста запевнили, що «придбання обладнання компанії, яке розташоване в комунальних, освітніх та медичних установах громади, дасть можливість забезпечити додатковим видом альтернативного опалення ці заклади, а також зменшити навантаження на бюджет громади в оплаті комунальних послуг за тарифікацією від підприємства».

Для того, щоб назбирати необхідну суму було запропоновано перерозподілити частину коштів з інших напрямків. Однак на засіданні сесії, яке відбулося 13 жовтня, депутати відмовилися від закупівлі.

Під час обговорення депутат Володимир Бойко нагадав, що ще за попередні каденції, коли приймалося питання про встановлення електричного опалення в комунальних закладах, одна з умов була, що ТОВ «Комунсервіс тепло» експлуатує обладнання протягом п’яти років, після цього передає на безоплатній основі його у володіння громади. Та ця умова не була виконана.

Однак секретар міської ради Сергій Бондарчук зауважив, що рішення приймалось до його обрання на посаду, тому він не може відповісти чому воно не вступило в силу.

Сьогодні, 16 жовтня, о 15:00 має відбутися позачергове засідання сесії. Депутати знову розглянуть можливість придбання обладнання.

Напередодні депутат Євген Дирдін записав відеозвернення зазначивши, що без придбання електрокотелень опалювальний сезон не буде зірвано, а такі питання не мають вирішуватись поспіхом.

«Нам на сесії не пояснили, чому запропоноване майно необхідно придбати саме за 12 мільйонів. У проектах рішення їх завищена ціна складає і так 11 мільйонів. Нам так і не пояснили, що будуть робити з надбанням. А відповідь керманичів міста взагалі збентежила: «Давайте купимо, а потім будемо вирішувати, що робити далі». Маячня», — зазначив Євген Дирдін.

Також він вважає, що забирати кошти з освіти — злочин.

«Витративши під час війни понад 200 мільйонів гривень на дороги та майже 100 мільйонів на водоканали нові та старі. Забирати у освітян з їхніх заробітних плат, харчування дітей  — це на рівні злочину», — впевнений він.

Нагадаємо, що у Первомайську вдруге ліквідували збитковий водоканал та створили нове комунальне підприємство зі статутним капіталом у 15 мільйонів гривень.

Читайте також: