• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

Поплічник Медведчука Гольдарб отримав підозру в колабораціонізмі та виправдовуванні війни

Лідеру забороненої в Україні політичної партії «‎Союз лівих сил»‎ та колишньому ведучому телеканалів Віктора Медведчука Максиму Гольдарбу оголошено про підозру в колабораційній діяльності та виправдовуванні збройної агресії Росії проти України. 

Про це інформує Служба безпеки України.

СБУ зібрала доказову базу протиправної діяльності на Максима Гольдарба, який на початку повномасштабного вторгнення Росії втік із Києва і публічно підтримав війну проти України.

Фігурант публікував прокремлівські дописи на власних Телеграм- та Ютуб-каналах із загальною аудиторією понад 140 тисяч користувачів.

У цих матеріалах він поширював фейкову інформацію про діяльність вищого військово-політичного керівництва України та дезінформував щодо внутрішньої обстановки у країні.

Крім того, він розповсюджував вигадані ним «інсайди» про нібито плани декількох європейських країн анексувати територію на заході України.

Також він неодноразово брав участь у «телемостах» з російськими пропагандистами, які готували постановочні сюжети для телеканалів тимчасово окупованого Криму і ток-шоу країни-агресора.

За даними Київської міської прокуратури, підозрюваний, використовуючи зв’язки з російською журналісткою, розміщував на інформаційному ресурсі, підконтрольному РФ, свої інтерв’ю, в яких він поширював російські наративи про те, що європейські союзники України насправді використовують українців для зведення рахунків з РФ та мають наміри захопити та поділити між собою землі західної України.

На власному ютуб-каналі фігурант також розміщує маніпулятивну, викривлену інформацію щодо подій та історичних фактів, які стосуються України, просуває тезиси російської пропаганди про спільну історію та героїв, активно критикує владу та засуджує нинішній шлях розвитку України.

Вину за війну в Україні підозрюваний цілком перекладає на США та українську владу, заперечуючи та виправдовуючи збройну агресію РФ.

Згідно з висновками судових лінгвістичних експертиз, зміст і контекст висловлювань підозрюваного, розповсюджуваних у відеороликах, вказують на здійснення ним інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованої на підтримку Росії та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України, а також містять виправдовування збройної агресії РФ.

На основі зібраних доказів Максиму Гольдарбу оголошено про підозру за колабораційну діяльність  та виправдання, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Оскільки фігурант ховається від правосуддя, проводяться комплексні заходи для з’ясування його місцеперебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, нещодавно ексведучій телеканалів колишнього лідера забороненої в Україні партії ОПЗЖ Віктора Медведчука Діані Панченко, яка родом з Миколаєва, повідомили про підозру у державній зраді.

Читайте також: