• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

На Одещині до нацпарку «Тузлівські лимани» прилетіла рекордна кількість фламінго

До національного природного парку «Тузлівські лимани», що розташований на території Одеської області, прилетіло 1114 особин фламінго.

Про це повідомили на сторінці нацпарку у Facebook.

Наразі це найбільша кількість цих пернатих, зафіксована науковцями на території нацпарку. Ці фламінго — не ті, що цьогоріч успішно загніздились на територіях області.

«Майже всі дорослі, але є і трохи пташенят цього року. Декілька птахів прокільцьовані кільцями білого кольору (визначити їх походження не вдалось), а один птах був із синім кільцем, цей гість — італієць», — зазначили в нацпарку.

Варто зазначити, що парк «Тузлівські лимани» є природоохоронною зоною на території Білгород-Дністровського району Одеської області. Він розташований в басейні лиманів Тузловської групи. У парку можна побачити майже 300 видів птахів, понад 40 з яких — рідкісні.

У 2022 році, у ході повномасштабного вторгнення РФ в Україну, національний природний парк сильно постраждав від російських обстрілів, на його території перебувають уламки від ракет, а також залишається небезпека мінування.

Нагадаємо, працівники Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» 10 травня 2023 року помітили у верхів’ях Тилігульського лиману червонокнижного птаха — коровайку. Зграя чисельністю у майже 40 особин.

Читайте також: