• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.5° Ясне небо

Без газу, водопостачання та магазинів: як живуть жителі села Нове Життя на Миколаївщині

У селі Нове Життя на Миколаївщині після деокупації досі живуть без газу та водопостачання. 23 родини, які лишилися, виживають за допомогою волонтерів.

Про це йдеться у сюжеті «Суспільного».

У селі нині мешкають 66 людей, переважно діти та пенсіонери. Два місяці на початку повномасштабної війни село перебувало під окупацією російських військ.

«Були війська російські: стояли, крали, стріляли, знущались. Ну не сильно, бо ми виходить найперші були в окупації. Приїхали до нас, ми як раз зарізали теличку, забрали половину, сто штук яєць, качку, півня, олію, сковорідку, каструлю. Ну шість людей з автоматами зайшло», — розповів місцевий житель Тарас.

У селі відсутнє водо- та газопостачання. Жителі купують газові балони, а воду набирають з криниць. Найближчий магазин в семи кілометрах від села.

«Балон газу коштує 969 гривень. Заправляю, я пенсіонер, і їжджу, бо треба їздити, тому що в нас магазинів немає. Вода у нас з криниці, а це нагодувати скотину, напоїти худобу, курей, качок, покупатися. В нас от люди привезли воду, аби ми користувалися. Раз в місяць привозять», — говорить Тарас.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині місто Очаків російські війська обстрілюють майже кожного дня. Місцеві жителі живуть у постійному страху, адже кожної миті до них у подвір’я може прилетіти ворожий снаряд.

Також читайте історію фермера з Миколаївщини у матеріалі «НикВести».

Читайте також: