• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Сєнкевич відреагував на мем про «зайчиків-депутатів» у міськраді Миколаєва: «Вимикайте мікрофони»

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич прокоментував поведінку депутатів міської ради під час сесії, коли після результатів голосування з важливих для виконавчої влади питань одна з чиновниць назвала їх зайчатами.

В коментарі кореспонденту «НикВести» міський голова порадив депутатам не вести неформальні бесіди під час сесій або вчасно вимикати мікрофон. 

Нагадаємо, під час сесії 26 жовтня представник промерської партії «Пропозиція», секретар міськради Дмитро Фалько, а також одна з керівників управління комунального майна міста Тетяна Дмитрова назвали миколаївських депутатів «зайчатами».

Все почалося з того, що чиновниця вимовила «молодці, зайчата, молодці», побачивши, як місцеві депутати жваво та охоче підтримують об'єднання у «пакет» низки питань комунальної власності. Об'єднувались, зокрема, питання, які викликали резонанс у місцевої громади, наприклад, про ліквідацію пологових будинків, які тепер приєднають до лікарень. Також передачу об'єктів права комунальної власності та збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства «Експлуатаційне лінійне управління автодоріг» та затвердження Статуту в новій редакції.

У відповідь на це Олександр Сєнкевич сказав, що не вважає за потрібним давати цій ситуації оцінку, але попросив депутатський корпус слідкувати за своїми мікрофонами.

— Я не вважаю, що на це питання потрібно відповідати міському голові. Якщо хтось не виключив мікрофон і сказав: «Які молодці, проголосували за моє питання, зайчики», ну, це, мені здається, не потрібно навіть коментувати. Можу сказати людям всім, які сьогодні користуються електронними засобами зв'язку, в тому числі, коли вони беруть участь в сесії, щоб вони слідкували за тим, щоб відключати свої мікрофони. А з позиції міськради щодо депутатського корпусу це не співпадає, — заявив Олександр Сєнкевич.

При цьому, мер відзначив позитивним той факт, що сесії взагалі проходять, навіть враховуючи онлайн-формат.

— Більш того, я можу сказати, що особисто радий тому, що сесії відбуваються, більшість питань проходить. Питання, які мають суперечки, мають не стовідсоткове розуміння, не проходять, це нормально, демократично і навіть те, що сесії проходять онлайн, це не шкодить тому, щоб місто продовжувало жити і іноді розвивалось, — сказав він.

Нагадаємо, у січні 2023 року голова Миколаївської ОВА Віталій Кім казав, що у Миколаєві не треба вводити військову адміністрацію і розпускати міську раду, оскільки депутати підтримують проекти рішень виконавчої влади, «не блокують і багато не обговорюють».

Читайте також: