• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

«Пообіцяли вирішити в наступному році», — Сєнкевич про компенсацію від держави для облтеплоенерго за різницю в тарифі

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським обговорив питання щодо виділення компенсації з держбюджету на погашення різниці тарифів для теплопостачальних підприємств міста. 

Про це міський голова розповів у коментарі «НикВести», зазначивши, що президент направив це питання до розгляду профільного управління.

Нагадаємо, що 20 жовтня президент Володимир Зеленський провів в Миколаєві нараду з актуальних питань безпеки та життєдіяльності регіону. На нараді були присутні мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім та керівники правоохоронних органів. 

Як відомо «Миколаївоблтеплоенерго» розпочинатиме опалювальний сезон з боргами. Підприємство винне НАК Нафтогаз 450 мільйонів гривень. Разом з тим КП досі не отримало 455 мільйонів гривень компенсації з держбюджету за різницю між економічно обґрунтованим і діючим тарифом на опалення.

— Під час спілкування з президентом я підіймав питання щодо повернення з державного бюджету на погашення різниці в тарифах для наших теплопостачальних підприємств, як повинні ці кошти витратити на покриття заборгованості перед НАК «Нафтогазом». Президент направив це питання одразу на профільні структури, і його пообіцяли вирішити в наступному році, – прокоментував Олександр Сєнкевич

Нагадаємо, що станом на лютий 2023 року держава була винна «Миколаївоблтеплоенерго» ₴240 млн за різницю у тарифах.

У липні 2023 року Миколаївські теплопостачальні підприємства були вимушені звернутись до Кабінету міністрів через необхідність у виділенні понад 500 мільйонів гривень для погашення заборгованості між затвердженим та економічно обґрунтованим тарифом.

Також повідомлялося, що миколаївці станом на кінець червня заборгували «Миколаївоблтеплоенерго» понад 261 мільйон гривень. З них понад 88 мільйонів — борг минулого опалювального періоду, решта 172 мільйони гривень — заборгованість минулих років.

Читайте також: