• середа

    18 вересня, 2024

  • 17.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 18 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.5° Похмуро

КП «Парки» планують придбати п’ять спецмашин за €1 млн: частину сплатить Данія

Техніка комунального підприємства «Миколаївські парки», фото «НикВести»Техніка комунального підприємства «Миколаївські парки», фото «НикВести»

Комунальне підприємство «Миколаївські парки» планує придбати п’ять одиниць спеціалізованої техніки для прибирання.

Про це йдеться у статті «НикВести» «Як комунальне підприємство «Парки» озеленює Миколаїв під час війни?».

Вартість усіх п’яти машин складає 1 мільйон євро, з яких планується, що: 400 тисяч євро нададуть партнери з Данії, а 600 тисяч євро — виділять з міського бюджету, повідомив директор підприємства Дмитро Чучмай.

— Сьогодні ми проводимо перемовини з данським фондом, котрий готовий частково профінансувати придбання нової датської прибиральної техніки в об'ємі 40% від її загальної вартості. Близько одного мільйона євро буде коштувати п'ять одиниць цих машин. Тобто датський фонд готовий нам допомогти 400 тисячами євро. А залишок коштів, 600 тисяч євро, — ми ще опрацьовуємо це питання. Але думаю, що депутати міської ради нас підтримують і погодять кредитні кошти на придбання цієї техніки, — сказав Дмитро Чучмай.

Нагадаємо, фінансування комунального підприємства «Миколаївські парки» за останні п’ять років значно зросло — з 8,6 мільйона гривень у 2020 році до 167,2 мільйоніа гривень у 2023 році. Цьогорічний бюджет підприємства складає 144 мільйони гривень, що трохи менше, ніж у попередньому році.

Водночас станом на серпень 2024 року на комунальному підприємстві «Миколаївські парки» числяться 262 штатні одиниці. Це у шість разів більше у порівнянні з 2021 роком, коли цей показник складав 39 осіб.

Читайте також: