• неділя

    15 вересня, 2024

  • 28.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 15 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 28.9° Похмуро

Миколаївська область розпочала навчальний рік: 75 тисяч учнів відвідують заняття офлайн або в змішаній формі

Архівне фото: «НикВести»В Миколаївській області стартував новий навчальний рік: 75 тисяч учнів вийшли на уроки. Архівне фото: МикВісті

З 1 вересня в Миколаївській області розпочали навчання близько 75 тисяч учнів, які відвідуватимуть заняття офлайн або в змішаній формі.

Про це у понеділок, 2 вересня, розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

За його словами, на сьогодні 295 зі 418 шкіл області отримали дозвіл на офлайн-навчання, що становить 75% від загальної кількості навчальних закладів.

— Ті, що пройшли перевірку і дозволені до відкриття, це 295 навчальних закладів з 418. Це 75%. Приблизно 75 тисяч учнів сьогодні пішли навчатися офлайн чи в змішаній формі. Далі ми будемо продовжувати працювати над облаштуванням укриттів, — сказав Віталій Кім.

Також зазначимо, що у Миколаєві з 2 вересня в очній та змішаній формі запрацюють 26 шкіл, які мають облаштовані укриття. Раніше міська влада планувала відкрити для очного навчання 40 шкіл у Миколаєві. Але батьки самостійно обиратимуть формат навчання для дітей. 

У Миколаєві у школах цьогоріч навчатиметься 37 671 учень. Порівняно з попереднім 2023-2024 навчальним роком кількість школярів зменшилася на 3 531 дитини.

Також раніше начальниця управління освіти і науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська повідомила, що у Миколаївській області спостерігається дефіцит вчителів різних предметів. Найбільше заклади освіти потребують викладачів хімії, фізики та біології.

Проте, у Миколаєві через відтік школярів вирішили обʼєднати класи в навчальних закладах, які працюватимуть дистанційно. Через це частину вчителів доведеться скоротити. В управлінні освіти обіцяють влаштувати педагогів, які підпадають під скорочення, у інші навчальні заклади, де не вистачає працівників.

У матеріалі Міністерства освіти від 5 червня 2024 року йдеться про те, що наповнюваність класів, які вчаться дистанційно у 2024-2025 навчальному році, може бути більшою за 24 учні (для перших класів) та за 30 учнів (для інших класів). Ця норма чинна під час дії воєнного стану. У той час коли наповнюваність класів, які вчаться очно або у змішаному форматі не має перевищувати 24 учні у початкових та 30 у інших класах.

Читайте також: