• неділя

    29 вересня, 2024

  • 18.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.6° Ясне небо

Підтримували збройну агресію РФ: миколаївця та директорку місцевої школи підозрюють у колабораціонізмі

Фото: unba.org.uaФото: unba.org.ua

Директорці однієї з мистецьких шкіл Миколаївського району та місцевому мешканцю оголосили підозри, через поширення російської пропаганди. Обом загрожує до восьми років ув’язнення.

Як повідомили у Поліції Миколаївської області, жінка через месенджери поширювала відеоролики із закликами до повалення конституційного ладу, а у розмовах із колегами та знайомими неодноразово виправдовувала дії російських військових.

Додається, що зокрема, директорка школи поширювала російські наративи про нібито удари по цивільній інфраструктурі з боку ЗСУ і була переконана, що «русскій мір» швидко настане, розсилала місцевим жителям через месенджери відеоролики, в яких вихваляла російських загарбників та кремлівський режим. Її відсторонили від посади та повідомили про підозру, зазначили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Крім того, за аналогічними статтями повідомили про підозру 53-річному миколаївцю, який нав’язував оточуючим фейки кремлівської пропаганди, вихваляв окупантів та поширював дезінформацію про військовослужбовців Сил оборони, називав «постановкою» вбивства і катування військовими РФ людей у Бучі.

Під час обшуків в їх помешканнях вилучили мобільні телефони і комп’ютерну техніку з доказами їх діяльності на користь РФ.

Обом загрожує до восьми років ув’язнення. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Тривають досудові розслідування.

Нагадаємо, мешканця Миколаєва судитимуть за підозрою у роботі на Росію. Він дискредитував призов на військову службу у ЗСУ та закликав українців ухилятися від мобілізації.

Читайте також: