• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Робітники електротрансу Миколаєва зробили понад 200 протитанкових їжаків для оборони міста

Працівники вагоноремонтної майстерні «Миколаївелектротрансу» на початку повномасштабної війни виготовили понад 200 протитанкових їжаків для оборони Миколаєва.

Про це йдеться у статті «НикВести» «‎Тракторами збирали російську техніку»‎: історії працівників електротрансу Миколаєва про роботу під обстрілами»‎

— Перші дні усі ремонтні роботи відсунули на невизначений термін. І ми почали допомагати військовим протитанковими їжаками — понад 200 одиниць ми точно зробили, — розповів заступник начальника вагоноремонтної майстерні Володимир Стефаник.

Заступник начальника вагоноремонтної майстерні Володимир Стефаник. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Заступник начальника вагоноремонтної майстерні Володимир Стефаник. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»

Матеріали для їжаків брали на підприємстві. Використовували відпрацьовані залізні рейки.

— Ще не знали як варити, креслення шукали в інтернеті, потім отримали точні схеми від військових. Цим ми займалися перші два місяці день у день, без вихідних, — сказав Володимир Стефаник.

Володимир Стефаник на робочому місці у вагоноремонтній майстерні. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Володимир Стефаник на робочому місці у вагоноремонтній майстерні. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»

Раніше «НикВести» писали про начальник служби автогосподарства «Миколаївелектротрасу» Олега Круглікова, разом з колегами, на початку повномасштабної війни тракторами збирали розбиту російську техніку на околицях Миколаєва. Нагадаємо, що під час одного з виїздів чоловік знайшов чоботи російського солдата в розбомбленому танку, які вирішив залишити собі на згадку.

Читайте також: