• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.5° Переважно ясно

Під час нічної атаки на Україну росіяни застосували майже всі наявні в них типи озброєння, — Повітряні сили

Росія 8 травня здійснила комбіновану атаку на Україну / Фото: 24 каналРосія 8 травня здійснила комбіновану атаку на Україну / Фото: 24 канал

Сьогодні, 8 травня, вночі росіяни здійснили комбіновану атаку на Україну із застосуванням майже всіх типів озброєння, які в них є, зокрема дронів, крилатих та аеробалістичних ракет.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, цитує «Укрінформ».

— Ворог застосував майже всі типи озброєння, які в нього є. Це і крилаті, і керовані ракети, аеробалістичні ракети та БпЛА. Крім того, випущено було 21 ударний безпілотний літальний апарат типу «Шахед» із Приморсько-Ахтарська та Курської області, для того щоб максимально ускладнити задачу з відбиття повітряного нападу, — наголосив він.

За його словами, після атак ворог збирає інформацію, зокрема розвідкою, з відкритих джерел, про те, які саме об’єкти вдалося уразити.

— Звісно, що ми маємо бути готові до того, що противник може продовжувати такі свої удари. Маємо бути готові до відбиття всіх можливих варіантів повітряного нападу, — заявив Ілля Євлаш.

Нагадаємо, 8 травня росіяни запустили понад 50 ракет та більш ніж 20 «Шахедів» по інфраструктурі у семи областях України.

Польща рано вранці 8 травня підіймала у повітря винищувачі у зв’язку з ракетними ударами Росії по території України.

Вночі 8 травня російські війська обстріляли Білозерку Херсонської області, внаслідок чого загинула жінка, ще двоє людей поранені. Також росіяни атакували залізничну інфраструктуру Херсона. Внаслідок ворожих ударів пошкоджені колії та вокзал міста.

Читайте також: