Народ Украины 'развели, как котят'. Список разводил прилагается

Миколаєвець С. Майборода голосував "За"Судя по всему, в Партии регионов удовлетворены результатами голосования. Регионал Михаил Чечетов заявил: "Оцените красоту игры. Мы их развели, как котят...".

Далее поименные результаты голосования и краткий обзор событий  от НикВести по материалам украинских СМИ. С позволения читателя переходим на украинский язык.

"За" мовний закон проголосували 190 з 194 депутатів фракції Партії регіонів.

Відзначимо, що миколаєвець та депутат від Партії Регіонів Сергій Майборода голосував "за". 

Утримався регіонал Анатолій Коржев, а депутати Сергій Харовський, Сергій Головатий та Сергій Василенко значаться як такі, що відсутні.

В повному складі проголосували 25 депутатів фракції КПУ та 19 з 20 депутатів фракції Народної партії. 

Автор документу, регіонал Вадим Колесніченко висловив задоволення голосуванням. "Ми не дали пресі розкачати цього човна питаннями, буде законопроект, чи ні. Ви хотіли мордобою? Ми цього не допустили", - зазначив він.
На зауваження, що регіонали "кинули" народ України, Колесніченко відповів: "Ви не народ України".

Ухвалити цей закон також допомогли два члени групи "Реформи заради майбутнього" Валерій Гацько та Євген Константинов, 10 позафракційних.

Зокрема Олександр Буряк, Богдан Губський, Ігор Воротнюк, Адам Мартинюк, Сергій Осика, Валерій Писаренко, Олег Черпіцький, Валерій Шаманов, Олександр Шепелев та Олег Маліч.

При цьому на сайті зазначається, що також проголосувала картка Миколи Томенка. Проте він повідомив УНІАН, що звернеться до суду і прокуратури з приводу голосування його карткою за мовний закон.

За ухвалення цього рішення свій голос також віддав один депутат від фракції НУ-НС Ігор Палиця. Жоден депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" не проголосував за цей закон.

Нагадаємо, НикВести писали, що деякі народні депутати від ПР заявляють, що голосування за Закон про мови було сфальсифіковане.

Тим часом  біля Українського дому триває  масова сутичка працівників спецпідрозділу "Беркут" з учасниками акції на захист української мови.

 

До акцій протесту приєднались лідери опозиційних партій. Голова Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк розповів, що "на четверту годину ночі влада планує підігнати сюди спецпідрозділ "Барс" для того, щоб розігнати мирну акцію".

"Ми зробили перший крок до захисту України і її мови. Я прошу кожного прийти і захистити Україну", - додав Арсеній Яценюк.

Крім того, п'ять депутатів від "За Україну" оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти прийняття мовного закону. Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявив про національну мобілізацію. Віталій Кличко звернувся до Президента з вимогою накласти "вето".

ПОІМЕННІ РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ
Всього проголосувало 248 з 364 народних депутатів.
За:248 Проти:2 Утрималось:1 Не голосувало:113 Всього:364 Рішення прийнято

Позафракційні (кількість депутатів: 28)

 

Фракція Партії регіонів (кількість депутатів: 194)

 

За:190 Проти:0 Утрималось:1 Не голосувало:0 Відсутні:3

Фракція Блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" кількість депутатів: 62

За:1 Проти:0 Утрималось:0 Не голосувало:41 Відсутні:20

Фракція Комуністичної партії України (кількість депутатів: 25)

За:25 Проти:0 Утрималось:0 Не голосувало:0 Відсутні:0

Фракція "Блок Юлії Тимошенко - "Батьківщина" (кількість депутатів: 101)

 

За:0 Проти:2 Утрималось:0 Не голосувало:56 Відсутні:43

Фракція Народної Партії (кількість депутатів: 20)

 

За:19 Проти:0 Утрималось:0 Не голосувало:1 Відсутні:0

Група "Реформи заради майбутнього" (кількість депутатів: 19)

 

За матеріалами УП, Обком

Смотреть полную версию