Суд оштрафував Трампа на $9 тисяч через порушення заборони на дописи у соцмережі

3:36, 01 апреля, 2024
Дональд Трамп, фото: АРДональд Трамп, фото: АР

Кандидата у президенти США Дональда Трампа суд штрафував на 9 тисяч доларів. Його визнали винним у порушенні заборони на публікацію інформації про суд над ним у справі про «порногроші». Також його попередили, що у разі повторного порушення розглянуть можливість ув’язнення.

Про це повідомляє Reuters.

В обвинуваченні у цій справі було зазначено, що десять постив Дональда Трампа на його соціальній мережі Truth Social, де були висловлені критичні зауваження щодо відібраних судом присяжних та потенційних свідків прокуратури, порушують умову щодо заборони розголошення інформації про учасників судового процесу.

Суддя Мерчан підтримав звинувачення, але наклав дещо менший штраф, ніж воно просило – 9 тисяч доларів замість 10 тисяч. Дональда Трампа також зобов'язали видалити дописи з акаунту в Truth Social і сайту своєї передвиборчої кампанії.

У виданні зазначають, що кримінальна справа є однією з чотирьох, що знаходяться на розгляді проти Дональда Трампа, але може бути єдиною, яку передадуть до суду та завершаться вироком до виборів.

Нагадаємо, низка найбільших американських ЗМІ надіслали листа Джо Байдену та Дональду Трампу, які є імовірними кандидатами на майбутніх президентських виборах США, із закликом провести дебати.

Зазначимо, що чинний президент США Джо Байден і його попередник Дональд Трамп лідирують на голосуваннях у своїх партіях в 16 штатах і одній території.

3:36, 01 апреля, 2024
View full version