Перший віце-губернатор Ніколенко «підкинув» нових комп’ютерів рідній школі нардепа Жука

15:15, 23 мая, 2013

На Миколаївщині обласна влада спільно з регіональним відділенням ПАТ «Приватбанк» розпочала реалізацію проекту по забезпеченню шкіл області надсучасними комп’ютерами. Першим навчальним закладом, що отримав 9 комп’ютерів нового покоління, стала Лепетиська ЗОШ І-ІІІ ст. Березнегуватського району.

Про це повідомляють у прес-службі Миколаївської облдержадміністрації.

У середу, 22 травня, у старті нового проекту, що проходив  на базі Лепетиської школи, взяли участь  почесні гості в особі першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Ніколенка, начальника управління освіти і науки ОДА Валерія Мельниченка та представника регіонального відділення ПАТ «Приватбанк» Дениса Худєєва.

Як зазначив у своєму виступі куратор Березнегуватського району Геннадій Ніколенко, під час одного зі своїх останніх робочих  візитів  до району, де він мав можливість неформально поспілкуватися  із учнями школи, було визначено ряд проблемних питань по  Лепетиській школі, ключове з яких – це відсутність належного рівня інформатизації навчального закладу. Зважаючи на те, що цього року дана ЗОШ  відзначає свій 50-річний ювілей  та є однією із базових шкіл району, та враховуючи старт нового освітнього проекту компанії Приватбанк, було прийнято рішення щодо включення Лепетиської ЗОШ до числа пілотних  навчальних закладів, що беруть участь у цьому проекті.

Виступаючи перед учнями та колективом школи, Валерій Мельниченко в свою чергу відмітив, що одним із пріоритетних напрямків Нових соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича визначено освітню сферу. Зважаючи на це, під патронатом обласного керівництва Миколаївщини започатковано новий проект, який за рахунок сучасних  інформаційних технологій дозволить значно покращити якість навчання в освітніх закладах Миколаївської області. За його словами, зараз до Лепетиської ЗОШ І-ІІІ ст.  передано 9 комп’ютерів, що працюють без системного блоку та мають ряд інноваційних функцій та можливостей, загальна вартість цього комплекту складає близько 50 тис. грн.

Висловлюючи позицію ПАТ Приватбанк, Денис Худєєв відмітив, що їх компанія сьогодні вже починає відчувати недостатню кваліфікацію кадрів в питаннях інформаційних технологій, саме тому на рівні вищого  керівництва було прийнято рішення про започаткування нового освітнього проекту.

Від імені учнів школи до почесних гостей зі словами вдячності звернулася голова учнівського самоврядування, яка пообіцяла присутнім, що школярі Лепетиської ЗОШ тепер будуть  вчитися ще краще, для того, щоб не підвести тих людей, які повірили в їх здібності та забезпечили  можливістю навчатися на комп’ютерах нового покоління.

По завершенню лінійки Геннадій Ніколенко вручив учням школи ще декілька подарунків, зокрема, в рамках започаткованої у Березнегуватському районі програми по забезпеченню місцевих освітніх закладів сучасним шкільним приладдям, а саме хімічними реактивами, передав  укомплектований набір для шкільного кабінету хімії.

Він також нагадав, що в Україні проходить реалізація нацпроекту «Відкритий світ», який створений для того, щоб забезпечити швидкісним Інтернетом навчальні заклади усіх регіонів нашої держави. Декілька шкіл Миколаївської області вже теж потрапили до числа пілотних об’єктів в рамках цієї нацпрограми.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про те, що в амбулаторії села Лепетиха, звідки родом нардеп від Партії регіонів Микола Жук, усю зиму були холодні батареї через брак фінансування.

15:15, 23 мая, 2013
View full version