• Четверг

    19 сентября, 2024

  • 16.1°
    Пасмурно

    Николаев

  • 19 сентября , 2024 сентября

  • Николаев • 16.1° Пасмурно

Артем Ващиленко

Артем Ващиленко

Керівник ВГО «Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу»

Миколаїв і Данія: мурал на честь дружби і співпраці

14 вересня в Миколаєві відбулася знакова подія — відкриття муралу, присвяченого 235-річчю міста та відзначенню дружніх відносин із Королівством Данія. Зазначу, що Центр підтримки бізнесу та економічного розвитку став одним з реалізаторів цієї чудової ідеї.

Мурал розташований навпроти Офісу посольства Данії й став художньою подякою за постійну підтримку, яку Миколаїв отримує в рамках відновлення міста після руйнівних наслідків війни.

Стінопис створили миколаївські художники Дмитро та Олена Волошини, які на ньому зобразили визначні пам'ятки Данії: один із найстаріших у Європі зоопарків, що знаходиться в Копенгагені, та всесвітньо відомий парк атракціонів Tivoli Gardens. Окрім візуальних елементів, мурал містить написи "Дякуємо, Даніє" та "Такі різні, але такі близькі", що відображають символічний зв’язок і близькість між українським і данським народами.

Проект був ініційований Миколаївським туристично-інформаційним центром і реалізований за підтримки Центру підтримки бізнесу, очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, мера Олександра Сєнкевича та представників посольства Данії. Важливим є й те, що цей мурал — не перша ініціатива, яку підтримує данський уряд.

Нагадаю, що саме завдяки співпраці Данії та Миколаєва нами було реалізовано низку важливих проектів, зокрема відкриття сучасного інтерактивного класу безпеки для школярів у ГУ ДСНС у Миколаївській області, заходи для підтримки місцевих правоохоронців, а також проект "Портфоліо Миколаєва", який покликаний розказати про наше місто світу та трансформувати його локації.

Завдяки таким проектам Миколаїв не лише відновлюється після наслідків війни, але й стає символом міжнародної співпраці та взаємопідтримки, зокрема з такими країнами, як Данія. Дякую вам і сподіваємося на подальшу співпрацю!